Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо Вас до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

вторник, 26 апреля 2016 г.

«Варенички наминаю, квасом запиваю» - клуб «Мальви»


Квітневе  засідання  жіночого  клубу  «Мальви»  відбулося  в  районній  бібліотеці за  темою  «Варенички  наминаю,  квасом  запиваю».   Кулінарну абетку  для  жінок    провела  бібліотекар  Птиця  В.А.Кожна країна світу може похизуватися переліком оригінальних страв, які складають її національну кухню. Серед розмаїття традиційних українських смаколиків особливе місце займають вареники. За деякими даними, вони з’явились в Україні на основі турецької страви дюшвара. Перша назва українських вареників − вараники. Ці вироби з тіста з начинкою з м’яса, овочів, фруктів та ягід також популярні в інших слов’янських країнах. Вушка та манти − це також різновид виробів з тіста. Подібні до них страви є і в китайській кухні. А італійці називають свої вироби з тіста з начинкою − равіолі. Щодо традиційних українських вареників, то готують їх за давніми рецептами, які мало чим відрізняються від сучасних.Найпопулярнішими вважають вареники з картоплею, сиром, вишнею, чорницями та іншими ягодами. Та є у кулінарному доробку українських пращурів доволі дивні поєднання, як-то вареники з начинкою із папороті або редьки. А на Полтавщині та півдні Чернігівщини начинку для вареників готують … з борошна.
 Рецептами  своїх  улюблених  вареників  ділилися  присутні,  а  в  кінці  пригощались   смаколиками. Сучасні господині помітили, що вареники − це не тільки смачно, але й зручно.

Комментариев нет:

Отправить комментарий