Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо Вас до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

понедельник, 15 февраля 2016 г.

"Вже скільки років проминуло, а біль у серце б’є і б’є…"


     Щороку 15 лютого ми віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан.
Чимало лiт минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану радянські війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi.
     27 років, що пройшли, об'єднали колишніх бійців – інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.
Під час проведення години патріотизму «Вже скільки років проминуло, а біль у серце б’є і б’є…» в Каховській Районній бібліотеці для дітейвідбуласьзустрічучнів9-х класів СЗОШ № 2 з воїнами – афганцями:  Назаруком  Олександром  Івановичем  - головою  суспільно - громадської  організації  «Кордон»  та Мешковим Костянтином Анатолійовичем - головою Каховського районного товариства воїнів – інтернаціоналістів.
     Ведуча заходу, бібліотекар відділу обслуговування Наталія Ширіна, провела історичний заочний екскурс у країну Афганістан та розповіла дітям про причини участі радянських військ в афганській війні, про те, яку допомогу надавали наші солдати мирному населенню Афганістану.
У пам’яті тодішніх юних солдатів ніколи не зітреться спогад про всі випробування, які довелось пройти.
     Олександр Іванович та Костянтин Анатолійович – одні із тих, які бачили увесь жах і біль війни, брали участь у воєнних діях, і назавжди запам’ятали нелегкі дороги Афганістану. Їхні розповіді  вразили юних слухачів, бо війна – це завжди людські втрати, сльози і горе.
І сьогодні, коли на Сході України закрутився вихор війни, воїни-інтернаціоналісти в перших рядах захисників Вітчизни, вони є зразком мужності, стійкості, відваги і героїзму. 
Напередодні у бібліотеці була оформлена книжкова виставка- вшанування«Афганістан навік в моїй душі…», на якій представлені документальні та художні твори, публікації з періодичних видань про афганську війну.


Комментариев нет:

Отправить комментарий