Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо Вас до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

пятница, 12 мая 2017 г.

День вишиванки



День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основна його мета  – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Це  народне  свято,  покликане сприяти  єдності  і  культурному  відродженню  національних традицій. З вишиванкою пов'язана вся багатовікова історія українського народу. Адже люди  завжди  ставився до вишиванок як до святині. Вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, береглися як реліквії…
 І  які б складні часи не переживали, але любов до традиційної вишивки у нас ніколи не згасала. За допомогою нитки і голки українські майстри створювали і створюють унікальні зразки впізнаваного у всьому світі українського вбрання.
Про  історію народної вишивки в Україні,що сягає своїм корінням у глибину століть, ви  зможете  дізнатись,  завітавши  до «українознавчої  вулички»  абонементу  районної  бібліотеки.
В  цьому  вам  допоможе  книжкова  виставка «Національні  мотиви  в  українській  вишивці». Цікавими  для  майстринь  будуть  новинки,  які  отримала бібліотека . Це  книга - «Вишивання  долі»  М.І.Чумарної, в  якій  представлені  зразки  стародавньої  вишивки. Адже кожен регіон України має свої особливості вишиванок.
Надані  майстер-класи  з  виготовлення  оберегів  в  новій  книзі  Тетяни  Лукашенко «Українські  обереги  своїми  руками»  стануть  у  пригоді і  допоможуть  вам  власними  руками  зробити  оберіг. Для  молоді  і  юнацтва  проведено   урок  українознавства «Барвиста  мова  вишиванки». 




Приємно,  що  молодь  підтримує  це  свято,  і з  гордістю  носить  наш  національний  одяг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий