Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо Вас до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

среда, 16 ноября 2016 г.



                    

Бібліотека – територія толерантності
Поняття “толерантність” сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської – можливість почути іншого, зрозуміти іншого. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу.
   16 листопада 1995 року держави – члени ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів толерантності. У 1996 році Генеральна асамблея ООН запропонувала щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний День толерантності. Символом толерантності визнано райдужний прапор.
 “Бібліотека – територія толерантності” – таке гасло можна часто почути в останні роки, хоча нічого нового в цьому немає. З найдавніших часів і до наших днів бібліотеки зберегли статус особливого суспільного інституту, цінністю якого були безкоштовність і доступність. Бібліотека, велика чи маленька – це відкрита система, куди може прийти будь-хто – провести час, зустрітися з друзями, обмінятися думками. Тут тепло і затишно, є газети,  журнали  і книги. Тут можна довідатися про культуру, традиції і погляди інших людей на прикладах світової художньої літератури, використовуючи сучасні інформаційні технології.
Каховська  районна  бібліотека  та учні  Каховського   ліцею   сфери  послуг  провели  флеш-моб «Мир,свобода,злагода»  до  Дня  толерантності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий