Ласкаво запрошуємо вас до нас в бібліотеку! Відвідайте, не пошкодуєте

Ласкаво запрошуємо Вас до нас в бібліотеку! Відвідайте,не пошкодуєте!

пятница, 29 января 2016 г.

29 січня 1918 року - "День пам’яті Героїв Крут"

Єдиний  день  інформування

DSC09855 thumb

Збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути .У запалі громадянського протистояння, трансформації суспільного і політичного світогляду, у  переломних моментах, що стали низкою таких подій , які змусили нашу історію зазнати найглибших змін, цей бій ніяк не міг залишитися в забутті. Народ України любить свою країну. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він прагне до життя і благополуччя. Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни.
    Районною  бібліотекою та  сільськими  бібліотеками  для  користувачів  28  січня  проведено  Єдиний  день  інформування  «День  пам′яті  Героїв  Крут».  Для  широкого  кола  читачів  РБ   оформлено  книжкову  виставку  «Крути. Пам’ять  і  трагізм»,  проведено  бібліографічний огляд  літератури,  представленої  на  виставці.
DSC09851 thumbDSC09861 thumb

пятница, 22 января 2016 г.

«Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна»


image001 thumbimage002 thumb
День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної  Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

     В Федорівській сільській бібліотеці 22 січня пройшов День  інформування читачів на тему : «Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна». Відбувся історичний екскурс  біля книжної виставки: « І обнялися береги одного вічного народу».

До Дня Соборності !


sobornist 2016 thumb

Для юнацтва, з нагоди проголошення 97-ї  річниці Акта злуки в Дмитрівському Будинку Культури 22 січня відбувся історичний екскурс під назвою "Сторінки літопису України", проведений директором БК та бібліотекарем. На ньому порушувались питання єдності, історії становлення та здобутку, відстоювання незалежності України; патріотизму громадян та підростаючого покоління.

     Значний сплеск ідеї єднання Українського народу відбувся у день 71-річчя Злуки УНР і ЗУНР. Близько трьох мільйонів людей взялися за руки, з'єднавши Львів і Київ. Цими  хвилюючими спогадами поділилася директор Дмитрівського Будинку Культури Жукова Іванна Михайлівна, адже, вона була частинкою ланцюга єдності. Цей живий ланцюг був одним із наймасштабніших у світовій історії та став ще одним кроком до здобуття незалежності Україною.

     Наголошувалось на тому, що лише соборна, незалежна і вільна Україна має можливість стати процвітаючою країною!

    Саме з цієї нагоди для широкого кола читачів, яким не байдужа історія рідної держави, бібліотекарем підготована цікава добірка історичної літератури "І обнялися береги одного вічного народу".

четверг, 21 января 2016 г.

«Соборність України - єднання нації»



DSC09839 thumbDSC09836 thumb

Районною  бібліотекою проведено  історичний  пазл  «Україна. Віхи  історії»,  присвячений  Дню  Соборності  України.

  21  січня   районною  бібліотекою    та   сільськими  бібліотеками

 ( Роздольненською, Сергіївською,  Марьянівською, Федорівською, Червоно-Перекопською)  проведено    День  єдиного інформування  «Соборність  України - єднання  нації»  для  широкого  кола  користувачів.

      В  РДБ  проведено  актуальний  діалог  «Україна  соборна – наша  гордість  і  слава»

      В сільських  бібліотеках  пройшли  уроки  державності  «День  Соборності: мовою  фактів і  документів»